Muhallebili Kadayıf Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır? Sütlü Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Malzemeler:

  • Üst Malzemesi:
  • 300 gr çiğ tel kadayıf
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı ceviz
  • Muhallebisi İçin:
  • 1 kg süt
  • 1 tane yumurta
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle alt ve üst malzememizi oluşturacak olan kadayıfı hazırlayalım. Kadayıfı genişçe bir tepsiye elinizle didikleyerek yayın. 30 dk kadar buzlukta bekleterek rahatlıkla kırılmasını sağlayacak hale getirin.
  2. Buzluktan çıkarır çıkarmaz genişçe bir tencereye kadayıfları kırın.
  3. Hemen üzerine tereyağını ve şekeri ilave edin. Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak kadayıfları kavurun.
  4. Not: Sürekli karıştırılmazsa kadayıflar yanabilir ve tatlı da güzel görünmez.
  5. Kadayıf renk değiştirince kırılmış cevizleri de atıp bir müddet daha kavurun. Sütlü kahve rengine gelince ocağın altını kapatın.
  6. Şimdi muhallebimizi pişirebiliriz. Derin bir tencereye krema hariç muhallebi için gerekli tüm malzemeleri koyup çırpma teliyle iyice karıştırın.
  7. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak muhallebinizi pişirin. Altını kapattıktan sonra arada bir karıştırarak soğumasını sağlayın. 5-10 dk. sonra sıvı kremayı ilave ederek mikserle 3 dk. kadar çırpın.
  8. Büyük dikdörtgen borcama (yoksa kare fırın tepsisi de olur) kadayıfın yarısını yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökerek spatulayla eşit olacak şekilde yayın.
  9. Not: Bu tatlıyı aynı gün içinde yaparsanız daha iyi olur. Kadayıfların muhallebi üzerinde çıtır çıtır olması gerekiyor. Dolapta çok fazla beklediğinde kadayıflar hamur oluyor ki bu da istenen bir sonuç değil:) Hatırlatmak istedim.
  10. Üzerine de kalan kadayıfı yayın. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.
  11. Sevgilerimle:)

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaşamın Ta Kendisi - Muhallebili Kadayıf Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    454 kcal
  • Toplam kalori:

    5,451 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Yaşamın Ta Kendisi

Yaşamın Ta Kendisi

Merhabalar, kişisel blogumun adı olan Yaşamın Ta Kendisi tamamı kendi mutfağımdan çıkan bizzat kendimin denediği yemek tariflerinden oluşmaktadır.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Şenay Firtina
  • SİMGE ÇETİN


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0