Mürekkep Balıklı Nighiri Tarifi

Mürekkep Balıklı Nighiri Tarifi

Mürekkep Balıklı Nighiri Tarifi

Malzemeler:

  • Kişi başına birkaç ince dilim zencefil turşusu
  • 1 ölçü sushi pirinci
  • 1 kaşık wasabi
  • 2 adet mürekkep balığı, yaklaşık 400 gr
  • 1 yaprak nori yosunu
  • Soya sosu

Hazırlanışı:

  1. Mürekkep balıklarını iyi temizleyelim, derisini yüzelim ve çevresini tekrar temizleyelim.
  2. Düzenli şekiller halinde keserek düzeltelim. 3 cm'lik dikdörtgen parçalar halinde pirinç öbeğinden
  3. biraz un olacak şekilde keselim. Bıçağın ağzını eğimli ve kesme düzlemine neredeyse
  4. paralel olarak tutalım, kenarların eğimli olmasını sağlayalım.
  5. Bu dikdörtgenlerin tüm yüzeyine çapraz kesikler atarak elmas şekilli desenler elde edelim
  6. veya birbirine paralel sık kesikler atalım. Bu kesikler etin daha yumuşak olmasını sağlar.
  7. Her bir dikdörtgene wasabi sürün ve pirinç topaklarının üzerine yerleştirelim ve kenarlarından
  8. iyice bastıralım. Nighirileri 1cm genişliğinde yosun şeritleriyle saralım, iki kenarını bir pirinç
  9. tanesiyle yapıştıralım. Wasabi, zencefil turşusu dilimleri ve soya sosuyla süsleyerek
  10. servis edelim. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Mürekkep Balıklı Nighiri Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    131 kcal
  • Toplam kalori:

    783 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877