Mürekkep Balıklı Sashimi Tarifi

Mürekkep Balıklı Sashimi Tarifi

Mürekkep Balıklı Sashimi Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kaşık wasabi
  • 50 gr balık yumurtası
  • 2 adet orta boy mürekkep balığı
  • 4 adet kırmızı hindiba yaprağı

Hazırlanışı:

  1. Mürekkep balıklarını hazırlayalım. Temizleyip derisini soyalım.
  2. Mürekkep balığını kesme tahtasına yerleştirdikten sonra birkaç milimetre kalınlığında uzunlamasına
  3. şeritler halinde keselim. Şeritleri balık yumurtasıyla iyice dağıtarak karıştıralım.
  4. İkinci mürekkep balığına kesmeden enlemesine kesikler atalım. ve 6-7 mm'lik uzunlamasına
  5. şeritler halinde keselim. Bir tabağa balık yumurtasına bulanmış bir öbek şerit koyalım.
  6. Karşı kenarına hindiba yaprağının üzerine gelecek şekilde ilmek ilmek 3-4 şerit mürekkep
  7. balığı eti yerleştirelim, öyle ki kesikler hafifçe açılsın. Tercihen yaprak şeklinde
  8. wasabiyle servis edelim. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Mürekkep Balıklı Sashimi Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    119 kcal
  • Toplam kalori:

    475 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877