Muzlu Çikolatalı Kakaolu Krep Tarifi

Muzlu Çikolatalı Kakaolu Krep Tarifi

Sizlere hem tatlı, hem güzel, hem de çok hafif bir tarif hazırlamak istedim. Ve ortaya Muzlu Çikolatalı Kakaolu Krep tarifi çıktı. Gerçekten çok güzel bir tadı var. Canımız tatlı istediğinde evde ki malzemeler ile hemen yapılabilecek bir tarif. Muz olmadığında kayısı marmelatı veya bal sürülebilir içine.

Malzemeler:

  • 1 Paket bitter çikolata
  • Üzeri İçin;
  • Muz
  • 2 Yemek kaşığı vanilyalı şeker veya 1 paket vanilya
  • 3 Yemek kaşığın kakao
  • 1 Su bardağı pudra şekeri
  • 1 Su bardağı un + 1 Yemek kaşığı un
  • 1 Su bardağı su
  • 2 Yumurta
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • ½ Çay kaşığı tarçın
  • 1 Yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi
  • Pişirmek İçin;
  • Teflon tava
  • 1 Kaşık sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Pudra şekeri, yumurta derince bir kaba koyulur. Çırpma teli ile iyice çırpılır.
  2. Yumurtalar ilave edilir, çırpmaya devam edilir.
  3. Yavaş yavaş un ilavesi yapılır. Kakao, vanilyalı şeker ilave edilir.
  4. Kek kıvamına yakın, çok koyu olmayan bir kıvama kadar un ilave edilir.
  5. Teflon tavaya ilk krepi koyarken çok az sıvı yağ koyulur.
  6. 1 Kepçe ısınan teflon tavaya krep hamurumuzdan koyulur.
  7. Sıvı yağ sadece ilk krepte koydum. Daha sonra kullanmadım.
  8. İster küçük kepçe ile koyun ince kıvamda bir krep elde edersiniz.
  9. İster daha büyük kepçe ile koyun daha kalın ve büyük bir krep yaparsınız.
  10. Sizin tercihinize bağlı tamamen.
  11. Antalya da pazarlarımızda yerli muz çok fazla olduğu için ben yerli muz kullandım.
  12. Siz istediğiniz çeşit alabilirsiniz. Ama yerli muzla güzel oldu.
  13. Yaptığımız krepi tavadan adığımızda hemen muzu arasına koyarak rulo yapılmalı.
  14. Ve servis tabağına kaldırmalı. Daha rahat rulo yapmak için önerim bu yöntem.
  15. İstediğiniz büyüklükte dilimlenir.
  16. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata ve tereyağı karışımı kaşıkla koyulur.
  17. Hindistan cevizi serpilerek servis yapabilirsiniz.
  18. Öneriler
  19. Üzerine ceviz, fındık, çikolata sos ne görmek istiyorsanız koyabilirsiniz.
  20. Muz miktarını yazmadım. Ben yerli muz kullandığım için küçük muzlardan 700 gr kadar kullandım.
  21. Benmari Usulünü çoğu arkadaşımız bilir ama mutfakta yeni arkadaşlarımız için kısa tarifi.
  22. Ocağın üzerine büyük bir kabın içine su koyulur.
  23. İçine de daha küçük ısıya dayanıklı cam bir kabın içine çikolatamız ve tereyağı koyulur.
  24. Altında kaynayan su çikolatayı eritir.
  25. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Muzlu Çikolatalı Kakaolu Krep Tarifi

Hazırlama süresi:

5 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    534 kcal
  • Toplam kalori:

    2,668 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Kendi Mutfağında Şef


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    4
  • Twitter
    1
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0