Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli Tarifi

Nar tanelerinin muhteşem lezzeti..

Malzemeler:

  • 1.5 – 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı nar taneleri
  • 2 su bardağı nar suyu
  • 5 Adet Büyük Mayhoş Nar (1 adetin taneleri, 4 adetin suyu)
  • 1/2 adet limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Nar suyunu ve şekeri bir tencereye alın.
  2. Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. Ben 2 su bardağı şeker kullandım ama ben çok tatlı sevmediğim için tatlı geldi. Siz kendi tadınıza göre ekleyin.
  4. Kaynamaya başlayınca kısık ateşteki ocağa alıp 30 dakika kadar arada kontrol ederek kaynatın.
  5. Tencereye nar tanelerini ekleyip karıştırın, kısık ateşte 20 dakika kaynatın.
  6. Yarım limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  7. Kıvamı oldukça sulu oluyor, bu sizi korkutmasın.
  8. Soğudukça tam reçel kıvamına geliyor. Fazla kaynatmak renginin ve tadının değişmesine neden olabilir.
  9. Sonra tüketecekseniz sıcakken kavanoza sıcakken doldurup, kapağını kapatıp soğumaya bırakın.
  10. Hemen tüketecekseniz kavanoza alın soğuduktan sonra servis yapın.
  11. Bu tarifle yaklaşık 400 gramlık kavanozu dolduracak kadar nar reçeli çıkıyor..
  12. Afiyetler olsun..

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Izmirdenlezzetler - Nar Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    316 kcal
  • Toplam kalori:

    1,898 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Izmirdenlezzetler

Izmirdenlezzetler

Blogumu yemek tariflerimi, gezdiğim yediğim her şeyi yazmak için açtım. Blogum da hayatım var..:))

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Şenay Firtina


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0