Nar Suyu İle Ayva Reçeli Tarifi

Nar Suyu İle Ayva Reçeli Tarifi

Elimizde marmelat kıvamında reçel olması da bir avantaj sayılır. Milföy hamuru, baklava yufkası, kurabiyeleriniz için hazır malzeme olur. Nefis çeşitler yaparken kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 Su bardağı nar suyu
  • 3 Su bardağı su
  • 1 Kg şeker
  • 1 Kg ayva
  • 2-3 Tane karanfil
  • 1 Küçük kabuk tarçın
  • ½ Limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Daha önce de ayva reçeli yapmıştım ama bu defa rengi biraz kırmızıya yakın olsun istedim. Nar suyunu isterseniz daha fazla koyabilirsiniz. Ben bir tane büyük nar kullandım. Bir bardak suyu çıktı.
  2. Ayvaları yıkayın, içini temizleyin.
  3. Küçük ve ince olarak doğrayın.
  4. Ben 1kg ölçüden yaptım , siz istediğiniz ölçüde hazırlayabilirsiniz.
  5. Ayvaları tencereye koyun , çekirdeklerini de içine atın. Ayva çekirdekleri sadece reçelinizin rengi güzel olsun diye kullanmıyoruz. Ayva reçeli yaptığınızda bolca çekirdek kullanırsanız kıvamının jöleye yakın olduğunu göreceksiniz.
  6. Üzerine şekerini ve suyunu ilave edin.
  7. Ben bir bardak nar suyu kullandım, renginin kırmızı olması için.
  8. Kabuk tarçın ve karanfil koyun.
  9. Kaynamaya başladığı zaman biraz kısın.
  10. Size tavsiyem reçel bitene kadar yanında ocağın başından ayrılmayın.
  11. Üzerinde biriken köpük olursa alın.
  12. İndirmeden 5 dakika önce yarım limon suyu ilave edin.
  13. Toplam 45 dakika pişirdim.
  14. Altını Kapatmadan önce cam bir tabağa bir kaşık reçel koyup, derin dondurucuya koyun. Bir iki dakika sonra alın. Kıvamına bakın.Sizin için yeterliyse altını kapatın.
  15. Kavanoza koyup ters çevirin. Bir gece beklesin. Sonra rafınıza kaldırabilirsiniz.
  16. Ama benim gibi hemen kullanacaksanız sıcakken ağzını kapatıp, ters çevirmenize hiç gerek yok. Zaten bir kavanoz ve bir kase çıkıyor.
  17. Yaptığınız reçellerin kıvamında problem olduğunda dengeleyebilirsiniz. Üzülecek bir şey yok.
  18. Eğer biraz sıvı olursa, açın ocağınızın altını biraz kaynasın. Fazla suyu buharlaşıp gidecektir. Tabii bu işlemi çok uzun tutmayın.
  19. Afiyet Olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Nar Suyu İle Ayva Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    769 kcal
  • Toplam kalori:

    4,611 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0