Narlı Dondurma Tarifi

Narlı Dondurma Tarifi

Narlı Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş loğusa şekeri
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı ince doğranmış fıstıklı lokum
  • 1 çorba kaşığı salep
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nar tanesi

Hazırlanışı:

  1. Sütü bir tencerede kaynatın. Ayrı bir yerde karıştırdığınız salep ve şekeri ilave edin.
  2. Hepsi beraber kaynadıktan sonra kremayı katın. Ayıkladığınız nar tanelerini blenderden geçirip karışıma ilave edin.
  3. Karışımı 10 dakika daha kaynatın. Karışımı ocaktan aldığınızda rendelenmiş loğusa şekerini katıp iyice karıştırın.
  4. Karışımı mikser ile buzluğa girecek soğukluğa gelene kadar karıştırın. Soğuduğunda ince doğranmış lokumu da katıp iyice karıştırın.
  5. Dondurmayı derin metal bir kabın içine aktarın ve buzluğa koyun.
  6. Saat başı (bu işlem 2-3 kez yapılabilir) dondurmayı buzluktan çıkarın. Donmaya başlayan kenarları kaşıkla toparlayarak mikserle 2-3 dakika daha çırpın.
  7. Dondurmayı donmaya bırakın. Yiyeceğiniz zaman oda sıcaklığında bekletip öyle servis yapın.
  8. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Narlı Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

35 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    312 kcal
  • Toplam kalori:

    1,872 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877