Nutella Gelato Tarifi (nutellalı Dondurma)

Nutella Gelato Tarifi (nutellalı Dondurma)

Nutella Gelato Tarifi (Nutellalı Dondurma)

Malzemeler:

  • 4 yumurta sarısı
  • 1 çimdik tuz
  • 100 ml krema
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 750 ml için malzemeler
  • 500 ml tam yağlı süt
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nutella

Hazırlanışı:

  1. Süt, krema ve tuz orta boy bir tencereye konur.
  2. Vanilya çubuğumuzu ortadan kesip içindeki özü sütlü karışıma ilave edip vanilya çubuğunu da sütlü karışımın içine atıyoruz.
  3. Tencereyi orta ateşte sütlü karışım kaynama noktasına gelene kadar 5 dakika tel çırpıcı ile karıştırarak ısıtıyoruz.
  4. Kaynama noktasına gelen sütlü karışımdan vanilya çubuğunu çıkartıp çöpe atıyoruz.
  5. Ora boy cam kapta yumurta sarıları ve toz şekeri tel çırpıcı ile 2-3 dakika karışım homojen olup rengi açık sarı olana kadar çırpıyoruz.
  6. Çırpılan yumurtalı karışıma sütlü karışımda azar azar ilave ederek tel çırpıcı ile çırpıyoruz. (sütü hızlı bir şekilde ilave edersek yumurtalar pişebilir ve dondurmada yumurta kokusu oluşabilir)
  7. Tüm sütü ilave ettikten sonra karışımı tekrar tencereye alıp yavaş ateşe oturtuyoruz.
  8. Karışımı sürekli tel çırpıcı ile karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar 5 dakika ısıtıyoruz.
  9. Karışımı orta boy bir cam kaseye döküp üzerine nutellayı ilave ediyoruz. Nutellayı ilave edip tel çırpıcı ile güzelce karıştırıyoruz.
  10. Karıştırma işleminin ardından karışımın oda sıcaklığına gelmesi için 1-1.5 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  11. (soğuma işlemini hızlandırmak için bir kaba buzlu su yapı karışımın olduğu kabı buzlu suya oturtabiliriz)
  12. Dondurma makineniz var ise;
  13. Karışımı makinenizin kullanım talimatlarına göre 15 dakika orta devirde karıştırdıktan sonra derin dondurucuda 24 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  14. Dondurma makineniz yok ise;
  15. Tüm işlemlerden önce büyük bir kaba buz doldurup üzerine orta boy cam bir kase yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletiyoruz.
  16. Derin dondurucudan buzulu kabımızı alıp, buzun üzerindeki cam kaseye karışımı döküp hızlı hızlı tahta kaşık ile 15 dakika güzelce karıştırıyoruz.
  17. Karışım bir miktar yoğunlaşınca derin dondurucuda 24 saat dilendirmeye bırakıyoruz.
  18. Bu işlemlerle uğraşmak istemezseniz karışımı direk derin dondurucuya atıp 24 saat bekletip tüketebilirsiniz.
  19. (bu şekilde yapılan dondurmalarda bir miktar buzlanma olmaktadır)

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Www.40grams.blogspot.com - Nutella Gelato Tarifi (nutellalı Dondurma)

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    3 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    726 kcal
  • Toplam kalori:

    2,178 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Www.40grams.blogspot.com

Www.40grams.blogspot.com

içinde yemek ve tatlı tarifleri olan , bazı tariflerin bana özel hikayeleri olan bir blog

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0