Oshisushi Tarifi

Oshisushi Tarifi

Oshisushi Tarifi

Malzemeler:

  • 400 gr sushi pirinci
  • 1 kase pirinç sirkeli
  • 1 dilim somon , 200 gr
  • Limonlu su
  • 500 gr ince tuz
  • Soya sosu
  • Kişi başına birkaç ince dilim zencefil turşusu
  • 1 kaşık wasabi
  • 500 ml pirinç sirkesi

Hazırlanışı:

  1. Kılçıklarını ve derisini temizleyerek somonu iki parçaya ayıralım. Bir tabağa yerleştirerek
  2. tümüyle tuzla kaplayalım. Yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakalım. Durulayalım, sonra üzerine
  3. sirke dökelim ve 1 saat daha marine edelim. Kurulayalım ve cımbız ile kalan kılçıkları temizleyelim.
  4. Her bir filetoyu 3 şerit halinde keselim. Kalıbın içine dibini ve kenarlarını örtecek hatta birkaç
  5. santimetre taşacak kadar büyük bir saydam film yayalım. Somon şeritlerini dibini tamamen
  6. kaplayacak şekilde döşeyelim, wasabi sürelim. Limonlu suyla ıslattığımız parmaklarımızla
  7. bir tabaka pirinç döşeyelim. Yemeğin üstünü filmle örtelim ve gerektiği kadar bastıralım.
  8. Sonra bir kesme tahtasının üzerine baş aşağı yerleştirelim.
  9. Eğer oshibako kullanıyorsanız dibini çıkarın ve yalnızca çeperleri kalsın.
  10. Bu pirinç ve balık karışımını serin bir yerde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
  11. Islak bir bıçakla 3-4 cm'lik parçalar halinde keselim. Oshisushiyi zencefil turşusu, soya sosu ve
  12. wasabiyle servis edelim. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Oshisushi Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    250 kcal
  • Toplam kalori:

    1,500 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877