Otlu Akıtma Böreği Tarifi

Otlu Akıtma Böreği Tarifi

Otlu Akıtma Böreği Tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet ince doğranmış pırasa sapı (sadece yeşil kısımları)
  • 1 bağ pazı veya ıspanak
  • ½ kg. böreklik peynir (rendelenmiş) veya lor peyniri
  • ½ su bardağı su
  • ½ su bardağı süt
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı un
  • Hamuru için:
  • ½ demet dereotu (yıkanmış, kıyılmış)
  • ½ demet taze nane (yıkanmış, kıyılmış)
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

  1. Pazıyı temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız.
  2. Bir çorba kaşığı zeytinyağında pırasa saplarını kavurunuz.
  3. Büyük bir kaseye doğranmış pazıyı, pırasa saplarını, dereotu, taze nane, tuz ve karabiberi koyup karıştırınız.
  4. Fırınınızı 180 derecede ısıtınız.
  5. Fırın tepsinizi yağlayınız.
  6. Bir kâseye un, süt, yumurta, zeytinyağı süt ve suyu koyup çırpma teli ile çırpınız.
  7. Hamur krep hamuru kıvamında olması gerekmektedir koyu olursa inceltmek için yağ ve süt ilave ediniz.
  8. Hamur istediğiniz kıvama gelince yarısını tepsinizin tabanını kaplayacak şekilde dökünüz.
  9. Hamurun üzerine pazı karışımını yayınız. Üzerine peyniri serpiniz.
  10. Kalan hamuru da üzerine döküp fırına veriniz.
  11. 35-40 dakika sonra pişmiş olacaktır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Kekik - Otlu Akıtma Böreği Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    363 kcal
  • Toplam kalori:

    2,907 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877