Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği Tarifi

Malzemeler:

  • 2 orta boy domates
  • 1 büyük tatlı kırmızı biber
  • 200 gr taze kaşar peyniri
  • 20 dilim çemensiz pastırma
  • 5 yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:

  1. Böreğin içini hazırlamak için domateslerin ve kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarıp tavla zarı şeklinde doğrayın.
  2. Pastırmayı ve kaşar peynirini de küp şeklinde doğrayın ve bütün malzemeleri harmanlayın. Yufkayı düz bir zemine serin.
  3. Süt sıvıyağ karışımını her tarafına eşit bir şekilde sürün. Yufkayı 8 üçgen elde edecek şekilde kesin.
  4. Üçgenlerin geniş kenarlarına iç malzemeden koyup sigara böreği gibi sarın. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Dilerseniz böreklerin üzerine susam serpin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? PelinChef - Paçanga Böreği Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    540 kcal
  • Toplam kalori:

    4,323 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877