Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi

Yumuşacık poğaça yapmanın en basit tarifi

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket tek kullanımlık maya (instant)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt (bir tatlı kaşığı yumurta sarısının içine)
  • 100 gr kaymak
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Tuz
  • Üstünü süslemek için kaşar peyniri , zeytin, domates.

Hazırlanışı:

  1. Bir miktar unu yoğurma kabına alın.
  2. Ortasını açın ve şeker ile mayayı dökün.
  3. Elinizle karıştırın ve ılık sütünü ilave edin.
  4. Ardından yumurta beyazını,kaymağı,suyu,yağını ilave edip;hepsini karıştırın.
  5. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise unu.
  6. Ununu ne kadar az koyarsanız poğaçanız o kadar yumuşak olur.
  7. Kıvamı elinize hafif yapışan bir hamur olmalı.
  8. Elinize yapışan bir hamur yaptıktan sonra kabın ağzını sıkıca kapatın ve evin ılık bir köşesine koyun.
  9. 1 saat mayalama işleminden sonra hamurun ağzını açın ve elinizle şekiller verin.
  10. Yumurta sarısının içerisine kaymağı karıştırın ve poğaçaların üzerine sürün.
  11. Üzerine önce kaşar peyniri koyun,üstlerine domates ve zeytini yerleştirip;200 derecelik fırında pişirin.
  12. AFİYETLE YEMENİZ UMUDUYLA..SEVGİLER.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Gül-i Nisan Mutfağı - Pamuk Poğaça Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    578 kcal
  • Toplam kalori:

    2,311 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Gül-i Nisan Mutfağı

Gül-i Nisan Mutfağı

Yemeklerimi yaparken önce beynimde bitiririm,hayalini kurarım;eğer kafamda yarattığım tadı yakalarsam ortaya müthiş lezzetler çıkarırım..Kalbimle yaparım yemeklerimi..Ruhum da izler kalbimi..

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0