Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi

Malzemeler:

  • 1 paket maya (instant maya kullandım)
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 5 çorba kaşığı şeker (silme)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Aldığı kadar un
  • İçine;
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı unu alın. İnstant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın.
  2. Ortasını havuz gibi açıp sütü, suyu, yağı, şekeri ve tuzu ilave edip elinizle karıştırmaya başlayın. Kenarlardaki hamurları da alın ve yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Unun durumuna göre azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur hafif elinize yapışıyorken un ilave etmeyi bırakın.
  4. Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açıp içine hazırladığınız içi koyun ve kenarları ortada toplayıp birleştirin.
  6. Ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Eğer hamur cıvıksa ve elinize yapışıyorsa ellerinizi yağlayıp hamura şekil verin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam, çörekotu vb serpip 180 derece ısıtılmış fırına verin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? PelinChef - Pamuk Poğaça Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    428 kcal
  • Toplam kalori:

    2,570 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877