Pancar Gülü Salatası Tarifi

Pancar Gülü Salatası Tarifi

Görselliği ile göze lezzeti ile de damaklar hitap eden güzel bir salata

Malzemeler:

  • 300 gr süzme yoğurt (Kesinlikle şart)
  • Tuz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet portakal büyüklüğünde pancar

Hazırlanışı:

  1. Pancarları iyice yıkayıp soyunuz. Tamamen yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlanan ve soğuyan pancarları 1,5 -2 cm kalınlığında dilimleyip tuzlayıp bir kenarda bekletin.
  2. Süzme yoğurdunuza tuzla dövülmüş sarımsakları ilave ederek pürüzsüz bir şekilde karıştırın. Çok dibi çukur olmayan büyükçe bir kaseye süzme yoğurdu tepe şekli verilerek
  3. servis tabağına yerleştirin. Dilimlenmiş pancarlar alttan üste doğru pancar dilimlerinde büyükten küçüğe doğru yoğurtta hafif batırarak diziniz. Gül şekliniz tamamdır.
  4. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Güloannemutfakta - Pancar Gülü Salatası Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    169 kcal
  • Toplam kalori:

    337 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877