Pancar Turşusu Tarifi

Pancar Turşusu Tarifi

Pancar Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 3/4 lt sirke
  • 1 kg kırmızı pancar
  • 2-3 ince dilim bayır turpu
  • 1 yemek kaşığı turşu karışımı
  • 200 gr toz şeker

Hazırlanışı:

  1. Turşu karışımını ambalajın üzerindeki talimatlara göre hazırlayalım.
  2. Pancarları yumuşayana kadar haşlayıp kabuklarını soyalım ve ince dilimleyelim.
  3. Ağzı kapaklı bir kavanoza koyalım. Sirkeye şeker ve baharatı ekleyip kaynatalım.
  4. Ateşten indirip turşu karışımını ilave edelim. Karıştıralım. Pancarların üzerine dökelim.
  5. Birkaç gün beklettikten sonra servise hazır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Pancar Turşusu Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    211 kcal
  • Toplam kalori:

    1,268 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877