Pankek Tarifi

Pankek Tarifi

Haftasonu kahvaltılarınzı renk katacak bir lezzet. Çocuklarınız bayılacak :)

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • Bir fiske tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağ
  • 2 çay bardağı süt

Hazırlanışı:

  1. Yumurtayi bir cimdik tuzla cirpin. Bunun icin el cirpicisi kullanabilirsiniz.
  2. Yumurtayi bir cimdik tuzla cirpin. Bunun icin el cirpicisi kullanabilirsiniz.
  3. Uzerine seker, yag, sutude ekleyerek karistirin.
  4. Uzerine seker, yag, sutude ekleyerek karistirin.
  5. En son olarak elenmis un ve kabartma tuzunu ekleyerek karistirin.
  6. En son olarak elenmis un ve kabartma tuzunu ekleyerek karistirin.
  7. Yanmaz yapismaz tavayi orta ateste isitin. Karisimdan kucuk bir kepceyle isinan tavaya dokun.
  8. Yanmaz yapismaz tavayi orta ateste isitin. Karisimdan kucuk bir kepceyle isinan tavaya dokun.
  9. Uzeri goz goz olunca arkasini cevirin, pisirin.
  10. Uzeri goz goz olunca arkasini cevirin, pisirin.
  11. Bu arada tavanizi yaglamaniza gerek yok. Tum karisim bitene kadar ayni islemleri tekrarlayin.
  12. Bu arada tavanizi yaglamaniza gerek yok. Tum karisim bitene kadar ayni islemleri tekrarlayin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yemekçinin Mekanı - Pankek Tarifi

Hazırlama süresi:

5 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

15 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    219 kcal
  • Toplam kalori:

    438 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877