Pastane Şekerparesi Tarifi

Pastane Şekerparesi Tarifi

İftarda ve Ramazan bayramında misafirlerinize bu şekerpareden yapmanızı öneririm.Misafirleriniz hazır tatlı sanacaklar ,olmadığını öğrendiklerinde şaşıracaklar..:)))

Malzemeler:

  • Hamuru için
  • 1 paket margarin (Eritilmiş ılıtılmış)
  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Antep fıstığı tozu
  • Şerbeti için
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle şerbet malzemeleri kaynatılır soğutulur.
  2. Bir kapta eritilmiş margarin 1 yumurta, irmik, şeker kaşık yardımıyla karıştırılır.
  3. Daha sonra aldığı kadar un kabartma tozu ve vanilya konarak yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Oval şekilller verilerek yağlanmış tepsiye dizilir.
  5. Çatalın tersiyle hafifçe bastırılır.
  6. Ayırdığımız yumurta sarısı üzerine sürülür.
  7. 175 C 'de üzerleri kızarana dek pişirilir.
  8. Fırından çıkar çıkmaz soğuttuğumuz şerbet dökülür.
  9. Antep fıstığı tozuyla süslenir.
  10. AFİYET OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaseminin Mutfağından - Pastane Şekerparesi Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    554 kcal
  • Toplam kalori:

    6,647 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877