Pastırmalı Gül Poğaça Tarifi

Pastırmalı Gül Poğaça Tarifi

Leziz bir poğaça hafta sonu kahvaltıları için nefis bir çeşit

Malzemeler:

  • 10-15 dilim pastırma (çemensiz)
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 Çay fincanı ılık su
  • 1 Çay fincanına yakın sıvı yağ
  • 3 Yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

  1. Un ve maya hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra içerisine
  2. azar azar unu ve beraberinde mayayı ekliyoruz. Ele yapışmayacak bir kıvama gelince
  3. ısıya dayanıklı bir kaba koyup üzerini streç film veya havluyla örterek
  4. 100 derecede ısıtılmış fırında 2 dakika bekletiyoruz.
  5. Sonrasında açma işlemini gerçekleştireceğimiz tezgahın genişliğine göre parçalar alıp
  6. unlanmış zeminde 3-4 mm kalınlığında açıyoruz. Bir çay bardağı yardımıyla halkalar halinde kesip
  7. gül şekli vermek için halkaları biri diğerinin yarısına gelecek şekilde üst üste koyuyoruz.
  8. Pastırmaları boyuna ikiye kesip kenarlara yakın şekilde içerisine yerleştirip
  9. sarıp ortada ikiye kesiyoruz.
  10. Yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt üzerine koyup birleşme yerlerine ve kenarları
  11. dahil yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ebrununmutfagi - Pastırmalı Gül Poğaça Tarifi

Hazırlama süresi:

35 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    7 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    265 kcal
  • Toplam kalori:

    1,854 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877