Pastırmalı Madımak Tarifi

Pastırmalı Madımak Tarifi

Bahar aylarında, hemde sonbaharda kendiliğinden yetişip, toprak ananın Anadolu topraklarına hediye ettiği bu ot çok lezzetli. Özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize unutulmaya başlayan bu lezzetleri tattırmalıyız.

Malzemeler:

  • 200 gr Madımak
  • 1 çb ince bulgur
  • 5 dilim çemenli pastırma
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yk Salça
  • 4 adet ince acı turşuluk biber
  • 1/2 çb sıvı yağ
  • Tuz , toz biber, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Madımaklar ayıklanır, çöpleri ayrılır.
  2. Önce yağda soğan ve biber sotelenir.
  3. Ardından salça ve minik doğranmış sarımsaklar ilave edilir.
  4. Madımaklar ve baharatlar eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
  5. Kısık ateşte hafif sulanması beklenir.
  6. Pastırmalar elle parçalanıp ilave edilir.
  7. 2 su bardağı ılık su ile kaynatılır.
  8. İnmeye yakın bulgur ilave edilir. 5 dk sonra ocak kapatılır.
  9. Sıcak servis harika olur.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Pastırmalı Madımak Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    143 kcal
  • Toplam kalori:

    856 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0