Patates Mantısı Tarifi

Patates Mantısı Tarifi

Patates mantısı nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • Kararınca tuz
  • Bir miktar salça
  • Nane
  • Pul biberi
  • Sıvıyağ ve tereyağı
  • Maydanoz
  • Yoğurt (isteğe bağlı sarımsaklı)
  • 4-5 patates (kişiye ve isteğe göre değişebilir)

Hazırlanışı:

  1. Patates mantımızı hazırlarken öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyuyoruz. Kabukları soyulmuş patatesleri haşlayıp bir çatal yardımıyla eziyoruz.
  2. Patates mantımızı hazırlarken öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyuyoruz. Kabukları soyulmuş patatesleri haşlayıp bir çatal yardımıyla eziyoruz.
  3. Daha sonra maydanozları ince ince doğrayıp pürenin üzerine ekliyoruz. Bunun üzerine tuzu da ilave edip, maydanoz, patates püresi ve tuzu güzelce karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra maydanozları ince ince doğrayıp pürenin üzerine ekliyoruz. Bunun üzerine tuzu da ilave edip, maydanoz, patates püresi ve tuzu güzelce karıştırıyoruz.
  5. Hamur kıvamındaki patates püresinden küçük parçalar kopararak bu parçaların içini çukur yapıp içerisine yoğurt koyuyoruz.
  6. Hamur kıvamındaki patates püresinden küçük parçalar kopararak bu parçaların içini çukur yapıp içerisine yoğurt koyuyoruz.
  7. Tüm kopardığımız parçalara aynı işlemi yaptıktan sonra çukurların ağzını hafifçe kapatıp mantımızın sosunu hazırlama aşamasına geçiyoruz.
  8. Tüm kopardığımız parçalara aynı işlemi yaptıktan sonra çukurların ağzını hafifçe kapatıp mantımızın sosunu hazırlama aşamasına geçiyoruz.
  9. Mantımızın sosunu normal bir tereyağı sosu hazırlar gibi hazırlıyoruz. Kızdırdığımız tereyağı üzerine nane, pul biber ekleyip sonra bu sosu mantılarımızın üzerine ilave ediyoruz.
  10. Mantımızın sosunu normal bir tereyağı sosu hazırlar gibi hazırlıyoruz. Kızdırdığımız tereyağı üzerine nane, pul biber ekleyip sonra bu sosu mantılarımızın üzerine ilave ediyoruz.
  11. Elbette ki mantı içerisine kıyma ya da mercimek koyup sosu yoğurt ve kızdırılmış tereyağı şeklinde uygulamanız da mümkün.
  12. Elbette ki mantı içerisine kıyma ya da mercimek koyup sosu yoğurt ve kızdırılmış tereyağı şeklinde uygulamanız da mümkün.
  13. Bu tarifi daha farklı şekillerde de uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun…
  14. Bu tarifi daha farklı şekillerde de uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun…

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Superanne - Patates Mantısı Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    104 kcal
  • Toplam kalori:

    415 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Superanne

Superanne

Yemek tarifleri ve bebek bakımı üzerine yazıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0