Patates Pastası Tarifi

Patates Pastası Tarifi

leziz bir salata pasta şeklinde sunumuyla harika

Malzemeler:

  • Yarım demet dereotu
  • 3 adet kırmızı ve 3 adet yeşil biber
  • 2 kilo patates
  • Zeytinyağı
  • Tuz , karabiber
  • Limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Patatesler küçük doğranıp tuzlu suda haşlanır. Zeytinyağı, az tuz ve limon suyu ile püre haline getirilir. Kelepçeli bir pasta kalıbı servis tabağı üzerine konularak içerisine hazırlanan pürenin yarısı konulur.
  2. Üstüne ince doğranmış dereotu ve biberler güzelce yayılır (tıpkı pasta kreması sürer gibi) üzerine biraz limon suyu ve zeytinyağı eklenip kalan patates püresi ile üstü kapatılıp sıkıca bastırılır.
  3. Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra kalıp çıkarılır ve servis tabağında üzerine dereotu ile süslenerek servis yapılır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ebrununmutfagi - Patates Pastası Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    329 kcal
  • Toplam kalori:

    1,973 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Ebrununmutfagi

Ebrununmutfagi

yemek moda mutfak giyim organik ürünler faydalı bilgiler vb pek çok yazı blogumda

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Şenay Firtina


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0