Patates Püresi Yatağında Et Sote Tarifi

Patates Püresi Yatağında Et Sote Tarifi

Nefis bir et yemeği

Malzemeler:

  • Patates püresi için :
  • 3-4 adet Kuru Defne yaprağı
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gr. kuşbaşı et
  • 5 adet orta boy patates
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Eti tencereye alıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin
  2. Kavrulunca içine salçayı ,suyu ,tuzunu ve defne yapraklarını ekleyip etler yumuşacık olana kadar pişirin.
  3. Patatesi soyup tencereye doğrayın Üzerine sütü koyup patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.Arada bir karıştırmayı unutmayın
  4. Pişince içine tereyağı ve tuzu ilave edip blenderdan geçirin
  5. Kıvamının daha akıcı olmasını isterseniz bu arada biraz daha süt ilavesi yapabilirsiniz.
  6. Not : Patates püresini yemeği servis etmeden önce blenderdan geçirin.
  7. AFİYET OLSUN.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaseminin Mutfağından - Patates Püresi Yatağında Et Sote Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    342 kcal
  • Toplam kalori:

    2,050 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877