Patatesli Rulo Börek Tarifi

Patatesli Rulo Börek Tarifi

Hafif, pratik harika bir lezzet

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Karabiber, tuz, sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Patatesleri haşlayın ve ezin. Sıcakken rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  2. Süt ekleyip kıvamını açın. Bazen 1 sb dan fazla gerek oluyor açmak için hafif akışkan
  3. bir kıvam olması gerekiyor yufkaya sürebilmek için. Biraz karabiber, tuz ekleyin. Yufkayı masaya veya tezgaha açın.
  4. Bir tabağa biraz sıvı yağ koyun yufkanın her yerine yağ sürün.
  5. Yufkanın her kenarından içeri doğru biraz katlayın kare şeklini alsın.
  6. Patatesli içi yufkaya çok olmamak şartıyla sürün. Ucundan başlayıp kıvırıp rulo yapın.
  7. Bıçakla 5-6 cm kalındığında kesin. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  8. Diğer yufkaları da aynı şekilde tepsiye dizin ve üzerine sıvı yağ sürün.
  9. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  10. (Fırın yerine kızartma da yapabilirsiniz o zaman sıvı yağa gerek olmuyor.)
  11. Afiyet olsun….

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Dinners Time - Patatesli Rulo Börek Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    495 kcal
  • Toplam kalori:

    1,981 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877