Patatesli Sarmal Poğaça Tarifi

Patatesli Sarmal Poğaça Tarifi

Poğaça için oldukça şık bir görüntü

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 200 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • 4 adet patates
  • 1 kapya biber
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • 1 kuru soğan
  • Zeytinyağ , tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Tereyağ, süt, yumurta beyazı, şeker, tuz, maya ve unu hamur kabına alın ve unu azar azar ekleyin.
  2. Yumuşak bir hamur yoğurun, yarım saat dinlendirin.
  3. Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayın.
  4. Tavaya bir miktar zeytinyağı alıp soğan ve biberleri pembeleştirin, haşlanmış patatesleri ekleyin.
  5. Baharat ve tuzunu ayarlayıp altını kapatın.
  6. Dinlenen hamurdan yumurta buyuklugunde parçalar koparın, uzunlamasına açın.
  7. Açtığınız hamuru uzunlamasına bıçak ile kesin, uç kısımları kesmeyin.
  8. Patatesli iç harçtan koyup verev şekilde rulo sarın, kendi etrafında dolayın.
  9. Tüm malzemeyi hazırlayıp yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  10. 200 derece fırında pişirin.
  11. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mira Su Ile Keyifli Lezzetler - Patatesli Sarmal Poğaça Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

100 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    487 kcal
  • Toplam kalori:

    4,868 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877