Patlıcan Reçeli Tarifi

Patlıcan Reçeli Tarifi

Patlıcan Reçeli Tarifi

Malzemeler:

  • Minicik kırmızı gıda boyası
  • 4-5 adet karanfil
  • 1,5 kg toz şeker
  • 1 kg minik patlıcan
  • 1 çay kaşığı kadar limon tuzu

Hazırlanışı:

  1. Patlıcanları tamamen soyun ve soğuk suda bekletin.
  2. Süzgeçten geçirdikten sonra üzerlerine sıcak su dökün.
  3. Bir süre beklettikten sonra güzelce suyunu süzün.
  4. Geniş bir tencereye patlıcanları ve şekeri alın. 1 gece bekletin.
  5. Ertesi gün gıda boyasını ve karanfilleri de ekleyerek kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya
  6. kadar pişirin. Pişmeye yakın limon tuzunu katın. Reçel soğuduktan sonra kavanozlara yerleştirin
  7. ve ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun.
  8. İsteyenler patlıcanları 1 gece önceden kirece yatırabilirler.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak ve Tatlar - Patlıcan Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    622 kcal
  • Toplam kalori:

    6,218 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877