Petiborlu Pasta Tarifi

Petiborlu Pasta Tarifi

Petiborlu Pasta

Malzemeler:

  • 5 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 paket krema sertleştirici
  • 150 gr pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 250 gr margarin
  • Kremşantisi için; 1 su bardağından bir parmak eksik süt , 1 poşet kremşanti
  • 30 adet petibör bisküvi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Dr.Oetker limon aroması bir şişenin yarısı

Hazırlanışı:

Bu tarifin nasıl hazırlandığını öğrenmek için Yazarın kendi web sitesini ziyaret edebilirsiniz

Ev Atolyesi - Petiborlu Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    543 kcal
  • Toplam kalori:

    3,260 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

2 paket pötibör bisküvi2 adet muz4 su bardağı süt2 yemek kaşığı kakao6 yemek kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dolusu un1 adet yumurta1 paket vanilya Bisküvili piramit pastanın kremasını hazırlamak için, derin bir tencereye süt, şeker, un, yumurta, kakao ve vanilyayı koyun. İyice çırpın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak, pişirin. Kremanız piştikten sonra ocaktan alın. Ara ara karıştırarak, ılıtın. Mutfak tezgahına yan yana 2 adet streç film serin. Petibör bisküvileri üç sıra halinde dizin. Enine 3, boyuna 6 sıra bisküvi olacak. Hazırladığınız kremadan petibör bisküvilerin üzerine sürün. Tekrar üzerine bir kat daha bisküvi dizin. Yeniden krema sürün. Kenar kısımlara bir kat daha petibör bisküvi dizin. Ortadaki bisküvilerin üzerine muzları dizin. Kremadan yine bisküvilerin ve muzların üzerine sürün. Kenardaki bisküvileri streç film yardımıyla ortada birleştirin. Sıkıca kapatıp, piramit şekli verin. Hazırladığınız bisküvili piramit pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin. Daha sonra kalan kremayı üzerine yeniden sürün. Bekleme aşamasında krema donmuş olabilir. Bu yüzden sık sık çırpın. Ya da biraz süt ekleyip, çırpın. Bisküvili piramit pastanın üzerini yeşil toz fıstık ya da hindistan cevizi ile süsleyin. Dilimleyip, soğuk olarak servis edebilirsiniz. http://www.ikoll.com.tr
2015-03-02 13:41:25