Peynirli Mantar Dolgulu Tartolet Tarifi

Peynirli Mantar Dolgulu Tartolet Tarifi

Nefis bir tarif.Yemesi çok keyifli

Malzemeler:

  • Tabanı için 200 gr haşlanmış patates
  • 125 gr tereyağı
  • 200 gr un
  • Tuz
  • Peynirli Mantar Dolgusu için 300 gr mantar
  • 200 gr krem peynir
  • 1 adet küçük boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. TARTOLETİN YAPILIŞI
  2. Patateslerin kabuklarını soyup iyice haşlıyoruz. Daha sonra rendeleyerek ya da patates ezeceği ile
  3. ezerek püre haline getiriyoruz. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip tuz ile lezzetlendiriyoruz.
  4. Azar azar unu ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurumuzu 30 dakika buzdolabında soğuttuktan
  5. sonra merdane yardımıyla 3-4 mm kalınlığında açıyoruz.
  6. Bir kurabiye kalıbı ya da bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesiyoruz.
  7. Kestiğimiz yuvarlakları mini mufin kalıplarının içerisine hafif bastırarak yerleştiriyoruz.
  8. Tabanına birkaç tane kuru fasulye, nohut veya metal misket koyuyoruz.
  9. (Hamurun ortasının kabarmasını engellemek için)
  10. Hazırladığımız tartoletleri önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz.
  11. 10 dakika sonra içine koyduğunuz fasulyeleri veya her neyse çıkartıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
  12. KREM PEYNİRLİ MANTAR DOLGUSU İÇİN
  13. Soğan ve mantarları mümkün olduğunca küçük doğruyoruz.
  14. Bir tavaya çok az zeytinyağı koyup önce soğanları hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  15. Daha sonra mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  16. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip ocaktan alıyoruz.
  17. Mantarlar tamamen soğuduktan sonra krem peynirini ekleyip karıştırıyoruz.
  18. Tartoletler soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz ve içlerine hazırladığımız peynirli mantar dolgusu
  19. birer kaşık koyarak servis ediyoruz. Dilerseniz üzerine pul biber serpebilirsiniz.
  20. Tartoletleri krem peynirli mantarla doldurduktan sonra 2-3 saat içerisinde servis etmelisiniz.
  21. Fakat dilerseniz her ikisini de bir gece önceden hazırlayıp ayrı ayrı saklayabilir.
  22. Servis öncesinde tartoletleri doldurabilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Güloannemutfakta - Peynirli Mantar Dolgulu Tartolet Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    341 kcal
  • Toplam kalori:

    2,731 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877