Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi

Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi

Bütün börekler arasında Pırasalı Arnavut Böreğinin ayrı bir yeri vardır soframızda. Eşimin ailesinde gördüm ilk kez. Pırasadan güzel bir yemek veya börek olabileceğini hiç tahmin bile etmemiştim. Ama şimdi pırasa benim çok değerli bir zeytinyağlı yemek ve Pırasalı Arnavut böreğinin de yerini hiç bir şey tutamaz. Kendi bloğumun ilk tarifini Pırasalı Arnavut Böreği ile yaptım ve rahmetli Kayınvalidem Hidayet Güleç'e ithaf ettim.

Malzemeler:

  • 3 dolu kase un
  • Ilık su
  • Tuz
  • ½ kg pırasa
  • 250 gr kıyma
  • 2 tane soğan
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • ½ Paket tereyağı
  • ½ çay bardağı su
  • 1 kase sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
  • 1 Çay kaşığı pul biber
  • 1/2 Çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

  1. Önce ele yapışmayan bir kıvamda hamuru yoğurup üzerini örterek dinlenmeye bırakılır.
  2. Sonra İçi hazırlamaya başlanır. Soğanları küçük küçük doğrayıp kıyma ile birlikte kavrulur.
  3. Pırasalar yıkanıp ince ince kesilir. Soğanların bulunduğu tencereye ilave edilir.
  4. Kavrulduktan sonra ½ çay bardağı su pişmeye yakın eklenir.
  5. İstediğiniz baharatları ilave edebilirsiniz. Ben kırmızı toz biber, pul biber, karabiber kullandım.
  6. Altını kapatıp soğumaya bırakılır.
  7. Hamuru ikiye bölüp alt için 12, üst için 10 beze hazırlayarak üzeri örtülür.
  8. Her beze merdane ile yaklaşık küçük yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
  9. Üzerini yağlayarak üst üste koyulur.
  10. Her bezeyi açıp koyarken elimizle ortasından, kenarlarına doğru büyüterek yapıyoruz bu işlemi.
  11. 12 tane olduğunda tepsi yağlanır. Tepsinin büyüklüğüne göre elimizle esneterek tepsiye yayılır.
  12. Üst içinde aynı işlemler yapılır.
  13. Hazırladığımız iç harcı tepsideki hamurun üzerine her tarafına gelecek şekilde yayılır.
  14. 10 bezeden açtığımız tepsinin boyutuna göre genişlettiğimiz hamur iç harcın üzerine kapatılır.
  15. Alttaki hamurun kenarını üste getirerek kapatıyoruz, iç malzemenin tepsiye içine akmaması için.
  16. 170 derece ısıtılmış fırında orta gözde 45 dakika kadar pişirilir.
  17. Fırın ısı ayarı ve pişme süresi fırınlara göre değişebileceği için kontrollü pişirmekte fayda var.
  18. Üzeri çıtır çıtır kızarıyor. Fırından almadan önce altını da kontrol etmelisiniz.
  19. Fırını kapattıktan sonra içinde biraz kapak açık bırakılarak dinlendirilir.
  20. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    714 kcal
  • Toplam kalori:

    3,570 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Kendi Mutfağında Şef


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    11
  • Twitter
    1
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0