Pırasalı Çıtır Börek Tarifi

Pırasalı Çıtır Börek Tarifi

Pırasalı Çıtır Börek Tarifi

Malzemeler:

  • İç malzemesi:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 kg pırasa , ince doğranmış
  • 3 havuç , mümkünse jülyen bıçağıyla kesilmiş yoksa rendelenmiş
  • 200gr sert beyaz peynir , ezilmiş
  • Ayrıca:
  • 1 paket baklavalık hazır yufka
  • 200gr tereyağı , eritilmiş
  • 1 yumurta nın sarısı + 1 yemek kaşığı su

Hazırlanışı:

  1. Pırasa ve havucu zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun.
  2. Tuz (peynir tuzluysa eklemeyin), karabiber, pul biber ekleyip soğumaya bırakın.
  3. Soğuyunca peyniri ekleyip harmanlayın.
  4. 2 adet yufkayı alıp tezgaha yayın. Üzerine fırça ile eritilmiş yağdan damlatın.
  5. Tekrar üzerlerine 2 yufka daha koyup yağdan damlatın. 2 kat daha ekleyip onun da üzerine yağdan damlatın. (toplam 6 kat olmalı)
  6. Kısa kenarına (uzuna koyunca ince oluyor) yaklaşık 2 dolu yemek kaşığı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye alın.
  7. Aynı işlemi iç harcı bitene kadar tekrarlayın. (börekler kabarmadıkları için tepside aralık bırakmanıza gerek yok)
  8. Bütün börekler bitince üzerlerine yumurta sarısı, su karşımını sürün ve her birini 4 parmak genişliğinde kesin. (pişirmeden kesin yoksa pişince kesmeye çalışınca çok dağılıyorlar)
  9. 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Portakal Ağacı - Pırasalı Çıtır Börek Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    468 kcal
  • Toplam kalori:

    5,611 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877