Pirinç Çorbası Tarifi

Pirinç Çorbası Tarifi

Pirinç Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 7 su bardağı et suyu
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1/4 bağ maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  1. Et suyunu bir tencereye alın ve pirinci ilave ederek kaynatın.
  2. Pirinçler iyice açılana kadar pişirmeye devam edin.
  3. Başka bir tavada tereyağını eritin
  4. İçine domatesleri rendeleyin ve biraz kavurun.
  5. Daha sonra üzerine pirincin suyundan 2 fincan kadar ekleyin ve pişmeye bırakın.
  6. Pişen sosun içine baharatları ilave ederek pirincin üzerine boşaltın.
  7. İki dakika daha daha kaynattıktan sonra kaselere alın.
  8. Üzerine limon suyu ve kıyılmış maydanoz dökerek servis yapın.
  9. AFİYET OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak ve Tatlar - Pirinç Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    130 kcal
  • Toplam kalori:

    778 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877