Poğaça Tarifi

Poğaça Tarifi

Sabah kahvaltılarınız için harika bir alternatif ...

Malzemeler:

  • 45 gr su
  • 2 adet yumurta
  • 500 gr un
  • 300 gr tereyağı
  • 12 gr tuz
  • 30 gr toz şeker
  • 25 gr yaş maya
  • 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:

  1. Bir kabın içinde yaş maya, ılık su ve şekeri koyun biraz bekletin ve karıştırın.
  2. Un ve tuzu mikserde karıştırıp havalandırın. Önceden parçalara ayırıp oda ısısına getirdiğiniz tereyağını un ve tuza ekleyin, mikserin ekmek yoğurma aparatıyla birbirine karıştırın. (tereyağının, suyun yumurtanın ısısı önemlidir, ılık olan hamur daha güze
  3. İçine 2 yumurtayı ekleyerek yine mikserde karıştırın. Mayalı suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Hamur toparlanmaya başlayınca elinizle de yoğurun. Yaklaşık 10 dk hamuru yoğurun ve mayanın çalışmasını sağlayın.
  5. Hamuru tek parça halinde tezgaha bırakın ve üzerini hafif bir örtü ile sıkmadan örtün. Yaklaşık 45 dk - 1 saat mayalanması için bırakın.
  6. Bu sürenin sonunda hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlak şekiller verin. İsterseniz hamurun ortasına peynir, zeytin ezmesi, sosis vs ne istiyorsanız o malzemeyi koyup yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Bu haliyle
  7. İkinci mayalama sürecinde ara sıra üstlerini nemlendirin. Fırına vermeden önce poğaçaların üstlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. İsteğinize göre üstlerine susam, çörek otu, haşhaş ya da ayçekirdeği içlerinden serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirin. Pişme sırasında fırınınızın alt kısmına su dolu bir kap koyun. Böylece buharlı ortamda pişecek poğaçalarınız daha yumuşak olacaktır.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirin. Pişme sırasında fırınınızın alt kısmına su dolu bir kap koyun. Böylece buharlı ortamda pişecek poğaçalarınız daha yumuşak olacaktır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Tatbikere - Poğaça Tarifi

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

110 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    460 kcal
  • Toplam kalori:

    4,597 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Tatbikere

Tatbikere

Günden güne kendimi geliştirdiğim bir alan yemek tarifleri oluşturmak ... Blogumda yeni denediğim lezzetleri paylaşıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0