Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli

Portakal Kabuğu Reçeli

Malzemeler:

  • 1 portakalın suyu
  • 1 ince kuru tarçın
  • 1lt su
  • 2 kilo şeker
  • 2 kilo portakal kabuğu (kalın kabuklu olursa daha iyi olur)
  • 1 limonun suyu veya 5-6 adet limon tuzu
  • İğne iplik

Hazırlanışı:

  1. Portakal kabuklarını iki parmak genişliğinde keselim..
  2. Kabukların üzerindeki beyaz kısımları bıçakla çıkaralım.
  3. (Bu kısmı reçelimizi acılaştıracağı için tamamen çıkaralım)
  4. Beyaz kısımlarını çıkardığımız kabuklarımızı 15 dakika kadar sirkeli suda bekletelim ki tamamen temizlensin..
  5. Kabuklarımızı 15 dakika sonunda tekrar yıkayalım..
  6. İşin en uğraştırıcı kısmına geldik..
  7. Temizlemiş olduğumuz kabukları temiz bir iğne ve uzun ve sağlam bir ip sayesinde aşağıda gördüğünüz gibi rulo şeklinde sararak ipe geçirelim ve ipin ucunu sıkıca bağlayalım....
  8. Bu şekilde açılmayacaklar ve şekilleri daha düzgün olacaktır.
  9. Portakal kabuklarımızı derin bir kaba alalım ve üzerlerini geçecek kadar su ilave edelim..
  10. Portakalın acı suyunu çıkabilmesi için 2 saatte bir de bu suyu değiştirelim..
  11. Bu şekilde portakal kabuklarımızı bir gün su içinde bekletelim..
  12. Ertesi gün portakal kabuklarımızı bol su ile haşlayalım ve bu suyu da dökelim..
  13. Şeker ve suyu kullanarak şerbetimizi hazırlayalım..
  14. Kaynayan şerbete portakal kabuklarımızı, tarçını ve portakal suyunu ekleyelim kısık ateşte portakal kabukları şeffaflaşıp reçel kıvamına gelene kadar pişirelim..
  15. Reçelimiz kıvamına yaklaşınca limon suyunu da ilave edelim birkaç taşım daha kaynatarak ocaktan alalım..
  16. Artık portakal kabuklarının iplerini kesip ipten ayırabiliriz..
  17. İpler kolaylıkla çıkacaktır..
  18. Reçelimizi kavanozlara koyup serin bir yerde muhafaza edebiliriz.
  19. Reçelinizin olup olmadığını anlamak için küçük bir tabağa bir damla damlatın, eğer damla top gibi duruyor veya zor akıyorsa olmuştur..

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Sevgiden Esintiler - Portakal Kabuğu Reçeli

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    457 kcal
  • Toplam kalori:

    8,222 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Sevgiden Esintiler

Sevgiden Esintiler

Bloğum Sevgiden EsintilerMutfağımda hazırladığım birbirinden lezzetli tarifleri paylaştığım mekandır..

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Hatice Emir Yıldırım


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0