Portakallı Dondurma Tarifi

Portakallı Dondurma Tarifi

Portakallı Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 4-5 adet portakal
  • 2 adet ayva
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Bir buçuk yaprak jelatin
  • 1 adet çubuk vanilyanın özü
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı soğuk su

Hazırlanışı:

  1. Portakallardan 2 su bardağı portakal suyu elde edin. Ayvaların kabukların soyun.
  2. Çekirdeklerini çıkarıp büyükçe dilimleyin. Ayvaları derin bir tencereye alıp üzerine portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, limon suyu, vanilya özü ve şeker ilave edin.
  3. Ayvalar yumuşayana kadar tencerenin kapağı açık olarak 20-30 dakika pişirin.
  4. Jelatini soğuk suda yumuşatıp suyunu sıkın. Ayvaları blenderdan geçirip tabağa alın. Üzerine jelatini ekleyip sıcak pürede eritin.
  5. Püreyi iri delikli süzgeçten geçirip soğumaya bırakın. Bir gece derin dondurucuda dinlendirin. Sonrasında 15 dakika buzdolabının alt rafında dinlendirin. Zevkinize göre süsleyip servis edin.
  6. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Portakallı Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    109 kcal
  • Toplam kalori:

    1,093 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877