Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı Kereviz Tarifi

kereviz yemek hiç bu kadar lezzetli olmamıştı

Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı zeytin yağı , 1-2 çay kaşığı tuz
  • 2 bardak su
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 top kereviz
  • 1 bardak portakal suyu
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Yarım limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Soğan yemeklik doğranır.
  2. Kısık ateşte zeytin yağında hafif pembeleşinceye kadar kavrulur
  3. Üzerine dilimlenmiş havuçlar da ilave edilip bir iki kere çevrilir.
  4. Soyulup küp küp doğranan kereviz ve patates eklenip o da hafif kavrulur.
  5. Üzerine portakal suyu, limon suyu, su ve tuz eklenip hafif tıkırdatılır.
  6. Kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirilir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Mutfaklar - Portakallı Kereviz Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    275 kcal
  • Toplam kalori:

    1,100 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877