Portekiz Usulü Salçalı Levrek Tarifi

Portekiz Usulü Salçalı Levrek Tarifi

Portekiz Usulü Salçalı Levrek Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg fileto levrek
  • 1 patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 havuç
  • 2 defne yaprağı
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 3 domates
  • Sıvı yağ kızartmak için

Hazırlanışı:

  1. Balıkları temizleyip yıkayalım. Porsiyon haline getirelim. Üzerine limon suyu ve 1 çorba kaşığı
  2. tereyağı ekleyelim. 15 dk kendi suyunda pişirelim. Soğanları 2 çorba kaşığı tereyağı ile
  3. kavuralım. Havuç ve patatesleri ekleyelim. 10 dk pişirelim. Salça, domates, un, 2 bardak su,
  4. defne yapraklarını ekleyip iyice karıştıralım. 10 dk daha pişirelim. Sebzeleri ve suyu tel süzgeçten
  5. geçirelim. Bastırarak bir kaba süzelim. Bu sosu balıkların üzerine döküp 10 dk beraber
  6. pişirelim. Ilık servis edelim. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Portekiz Usulü Salçalı Levrek Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    613 kcal
  • Toplam kalori:

    2,453 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877