Pratik Acılı Fasulye Turşusu Tarifi

Pratik Acılı Fasulye Turşusu Tarifi

#ayinsebzesi Acı ile tatlının büyülü buluşması,

Malzemeler:

  • 3 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 5-6 tane acı biber
  • 1/2 kg taze fasulye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 fincan sirke

Hazırlanışı:

  1. Taze fasulyelerimizi ayıklamakla işe başlıyoruz.Önce baş kısımlarını daha sonra da kılçıklarını (tabi varsa) çıkartıyoruz. Ayıkladıklarımızı su dolu bir kabın içine atıyoruz.
  2. Domateslerimizin kabuklarını soyup (kabuklarını atmayın,domates çorbası yaparken ihtiyacınız olacaktır,bir torbanın içinde donduruca kaldırın) ufak ufak doğruyoruz.
  3. Sarmısaklarımızı ayıklıyoruz.
  4. Acı biberleri taze fasulyelerin uzunluğunda doğruyoruz.
  5. Tenceremize zeytinyağını koyup kızdırıyoruz.
  6. Doğradığımız domateslerimizi içine atıp pişmesi için kapağını kapatıyoruz.
  7. Domatesler suyunu saldıktan sonra acı biberlerimizi ve samısaklarımızı içine koyup bir iki dakika pişiriyoruz.
  8. En son taze fasulyelerimizi ve sirkeyi de ekledikten sonra güzelce karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
  9. Domatesler suyunu çekene kadar yaklaşık 10-15 dk.pişiriyoruz.
  10. Dinlendirdikten sonra servis tabağına alıyoruz.
  11. Afiyet olsun...
  12. Not : bunu daha fazla yapıp kavanozlarda saklarsanız tüm kış yiyebilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ebrulim İle Nefis Tatlar - Pratik Acılı Fasulye Turşusu Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    108 kcal
  • Toplam kalori:

    431 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Ebrulim İle Nefis Tatlar

Ebrulim İle Nefis Tatlar

Ben kimim ?İnsanın kendisini anlatması ne kadar zor bir şeymiş.Daha önce hiç düşünmemiştim.Önce doğumuma dönelim.Efendim vakti zamanın birinde . Şaka şaka :) 1973 İzmir doğumluyum.Bayanların yaşı söylenmez ama.İzmir den hiç ayrılmadım.Senelerce bank

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0