Pratik Aşure Tarifi

Pratik Aşure Tarifi

Az ve öz malzemeyle, herkesin yapabileceği pratik bir aşure tarifi.

Malzemeler:

  • 100 gram kuru üzüm
  • 100 gram tuzsuz fıstık
  • 1,5 su bardağı konserve kuru fasulye
  • 100 gram kayısı
  • Yarım kilo aşurelik buğday
  • 1,5 su bardağı konserve nohut
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu
  • 100 gram ceviz içi
  • istenilen ölçüde nar taneleri
  • 100 gram kuru incir

Hazırlanışı:

  1. Aşurelik buğdayımızı bir gün önceden sıcak su ile ıslatıyoruz. Önceden yapmamız gereken tek şey budur.
  2. Aşurelik buğdayımızı bir gün önceden sıcak su ile ıslatıyoruz. Önceden yapmamız gereken tek şey budur.
  3. Aşurelik buğdaya biz göce diyoruz. Tarifimizde bu ismi kullanacağım. Göceyi derin tencerede haşlıyoruz. Göce kendini salmaya ve nişastasını bırakmaya başlıyor. Göcenin özünü dökmesi yaklaşık 20-30 dakika arasıdır.
  4. Aşurelik buğdaya biz göce diyoruz. Tarifimizde bu ismi kullanacağım. Göceyi derin tencerede haşlıyoruz. Göce kendini salmaya ve nişastasını bırakmaya başlıyor. Göcenin özünü dökmesi yaklaşık 20-30 dakika arasıdır.
  5. Nohut ve fasulyeyi konserve olarak kullanacağımız için bunlar kullanıma hazırdır ve bize çok vakit kazandıracaklar. Tek yapmamız gereken bunları ılık suda yıkayıp temizlemek. Bir süzgeç yardımıyla suyun altına tutabiliriz.
  6. Nohut ve fasulyeyi konserve olarak kullanacağımız için bunlar kullanıma hazırdır ve bize çok vakit kazandıracaklar. Tek yapmamız gereken bunları ılık suda yıkayıp temizlemek. Bir süzgeç yardımıyla suyun altına tutabiliriz.
  7. Fakat suyun tazyiki çok olup fasulyeleri ve nohutları parçalamasın. Daha sonra göcenin üzerine 5 bardak sıcak su ekliyoruz. Ve kaynatmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz ki, pişmiş aşa soğuk su katılmaz.
  8. Fakat suyun tazyiki çok olup fasulyeleri ve nohutları parçalamasın. Daha sonra göcenin üzerine 5 bardak sıcak su ekliyoruz. Ve kaynatmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz ki, pişmiş aşa soğuk su katılmaz.
  9. Kuru kayısı ve kuru inciri daha küçük parçalara ayırıyoruz.
  10. Kuru kayısı ve kuru inciri daha küçük parçalara ayırıyoruz.
  11. Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, bunların hepsini ayrı ayrı kaplarda 10-15 dakika, yani bir taşımlık kaynatıyoruz.
  12. Kaynayan yemişleri , süzgeçle süzüp sırasıyla tencereye atıyoruz. (Suyundan iyice süzüp alıyoruz yemişleri.)
  13. Tencereye kuru üzüm,kuru kayısı,kuru inciri attıktan sonra, nohut ve kuru fasulyeyi de tencereye atıyoruz. (Normalde yemişlerden önce atılır ,fakat hazır pişmiş olduklarından çok dağılmamaları için yemişlerden sonra attık.)
  14. Son malzemelerimizi, yani; tuzsuz fıstık, şeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu da attıktan sonra, bir taşım daha kaynatıyoruz ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğudukça koyulaşacaktır.
  15. Şekerini atarken; isterseniz yavaş yavaş atın ve damak zevkinize göre ayarlayın.
  16. Kaselere doldurduktan sonra, üzerine dövülmüş ceviz ve nar taneleri attık biz.Biliyorsunuz aşure paylaşım içindir. Bizde yapıldı ve dağıtıldı. Herkese afiyet olsun. Gurbette okuyan öğrencileri unutmayalım :)

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? GizliTarif - Pratik Aşure Tarifi

Hazırlama süresi:

5 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    677 kcal
  • Toplam kalori:

    5,417 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

GizliTarif

Pratik yemek tarifleri.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0