Pratik Bazlama Tarifi

Pratik Bazlama Tarifi

Bazlamayı hepimiz çok severiz, peki Süper Anne tarifiyle denediniz mi?

Malzemeler:

  • 1 kg un
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su

Hazırlanışı:

  1. Geniş bir kap içerisine unu eleyelim.
  2. Geniş bir kap içerisine unu eleyelim.
  3. Bir kenarını açalım ve maya ile tuzu koyalım.
  4. Bir kenarını açalım ve maya ile tuzu koyalım.
  5. Az ılık su ile maya ve tuzu eritelim.
  6. Az ılık su ile maya ve tuzu eritelim.
  7. Azar azar su ekleyerek hamuru yoğuralım.
  8. Azar azar su ekleyerek hamuru yoğuralım.
  9. Kulak memesinde az sert olsun.
  10. Kulak memesinde az sert olsun.
  11. Sıcak ortamda üstü kapalı mayası gelene kadar bekletelim.
  12. Sıcak ortamda üstü kapalı mayası gelene kadar bekletelim.
  13. Tezgaha un serpelim.
  14. Tezgaha un serpelim.
  15. Mayalanmış hamurdan elimizin içini dolduracak büyüklükte hamur bezeleri yapalım.
  16. Mayalanmış hamurdan elimizin içini dolduracak büyüklükte hamur bezeleri yapalım.
  17. Hamurun hepsi bitene kadar bezeler yapalım.
  18. Hamurun hepsi bitene kadar bezeler yapalım.
  19. Elimizle tezgahta hafif bastırarak pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  20. Elimizle tezgahta hafif bastırarak pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  21. Teflon tavada pişirelim.
  22. Teflon tavada pişirelim.
  23. Püf noktası ilk çevirme ne çok kabarık olsun nede az.
  24. Püf noktası ilk çevirme ne çok kabarık olsun nede az.
  25. Bu şekilde bazlama ekmeklerin kocaman kabaracaktır.
  26. Bu şekilde bazlama ekmeklerin kocaman kabaracaktır.
  27. İki tarafı kızarık olunca bezin üzerine sırayla dizelim.
  28. İki tarafı kızarık olunca bezin üzerine sırayla dizelim.
  29. Üst üste olmasın. İçi tekrar hamur olur.
  30. Üst üste olmasın. İçi tekrar hamur olur.
  31. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  32. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  33. Çok sayıda bazlama ekmek yapmak isterseniz ölçüleri aynı oranla artırınız.
  34. Çok sayıda bazlama ekmek yapmak isterseniz ölçüleri aynı oranla artırınız.
  35. Kahvaltı sofrasında sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
  36. Kahvaltı sofrasında sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
  37. Afiyet Olsun!
  38. Afiyet Olsun!

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Superanne - Pratik Bazlama Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    567 kcal
  • Toplam kalori:

    3,401 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Superanne

Superanne

Yemek tarifleri ve bebek bakımı üzerine yazıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0