Prenses Pasta Tarifi

Prenses Pasta Tarifi

Prensen pasta yılbaşı için harika bir görseli olan butik pasta.

Malzemeler:

  • Kreması için; 250 gr. bitter kuvertür çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un (un 2 yemek kaşığı eksik)
  • 1 yemek kaşığı ovaleks
  • 300 gr. toz krem şanti
  • Yarım su bardağı su
  • Pandispanya için; 5 yumurta
  • 3 su bardağı süt

Hazırlanışı:

  1. Pandispanyamızın ilk patını alın üzerine kremamızı sürün ,kremanın üzerine şanfıstığı drajelerni ve faramboazımızı koyalım tekrar krema ile sıvıyalım. İkinci patımızada bu işlemi yapalım. Her pat için bu işlemi yapalım.
  2. Pandispanyamızın ilk patını alın üzerine kremamızı sürün ,kremanın üzerine şanfıstığı drajelerni ve faramboazımızı koyalım tekrar krema ile sıvıyalım. İkinci patımızada bu işlemi yapalım. Her pat için bu işlemi yapalım.
  3. En son kalan kremamızın içerisine 1 su bardağı krem şantimizi ekleyelim ve mikserle çırpalım. Bunu yapmada ki amacımız şeker hamurunu kaplarken altındeki kremanın biraz koyu olması.Şeker hamurumuz akmasın sıvı kremayı görünce diye.
  4. En son kalan kremamızın içerisine 1 su bardağı krem şantimizi ekleyelim ve mikserle çırpalım. Bunu yapmada ki amacımız şeker hamurunu kaplarken altındeki kremanın biraz koyu olması.Şeker hamurumuz akmasın sıvı kremayı görünce diye.
  5. Pastamızı bu krema ile her yerini sıvıyalım. Ve buzdolabında en az 3 saaat bekletelim.
  6. Pastamızı bu krema ile her yerini sıvıyalım. Ve buzdolabında en az 3 saaat bekletelim.
  7. Soğuyan pastamızın üzerine beyaz şeker hamurumuzu açalım ve çiçekli desenimizin üzerien koyalım şeker hamurumuzu bastıralım ki şekli çıksın.
  8. Soğuyan pastamızın üzerine beyaz şeker hamurumuzu açalım ve çiçekli desenimizin üzerien koyalım şeker hamurumuzu bastıralım ki şekli çıksın.
  9. Pastamızın üzerine bu çicek şekli olan beyaz şeker hamurumuzu kaplayalım.
  10. Pastamızın üzerine bu çicek şekli olan beyaz şeker hamurumuzu kaplayalım.
  11. Kırmızı kurdelea ile en alta şerit yapalım pastamızın.
  12. Kırmızı kurdelea ile en alta şerit yapalım pastamızın.
  13. Kenarlarına beyaz boncukları önce suya batıralım sonra pastamızın kenarlarına takalım.
  14. Kenarlarına beyaz boncukları önce suya batıralım sonra pastamızın kenarlarına takalım.
  15. Yeşil şeker hamuru ile yapraklar yapalım ve pastamızın üzerini süsleyelim.
  16. Yeşil şeker hamuru ile yapraklar yapalım ve pastamızın üzerini süsleyelim.
  17. Kırmızı şeker hamuru ile yuvarlak toplar yapıp ,yapraklarımızın üzerine koyalım.
  18. Kırmızı şeker hamuru ile yuvarlak toplar yapıp ,yapraklarımızın üzerine koyalım.
  19. AFİYET OLSUN......
  20. AFİYET OLSUN......

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pastakasrı - Prenses Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

130 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    213 kcal
  • Toplam kalori:

    3,840 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Pastakasrı

Pastakasrı

Pasta üzerine blogum. İsmini oğlum koydu. Kasır ,Osmanlıca saray demek. Çok hoşuma gitti,anlamı. Pastasarayı.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0