Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi

Miss gibi çikolata kokusu sarsın dört bir yanımızı :)

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 70 gr un
  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr su
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 60 gr un
  • 115 gr şeker
  • 500 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 150 gr krema
  • 200 gr süt
  • 300 gr bitter çikolata
  • Profiterolden artan pastacı kreması

Hazırlanışı:

  1. Sütü iki ayrı kaba ayırın. Şeker ve vanilyayı 250 ml. süte ekleyin ısıtıp karıştırın.
  2. Sütü iki ayrı kaba ayırın. Şeker ve vanilyayı 250 ml. süte ekleyin ısıtıp karıştırın.
  3. Kalan 250 ml. süte yumurta sarılarını ekleyin. Çırparak karıştırın. Azar azar unu ekleyerek çırpmaya devam edin iyice karıştırın.
  4. Kalan 250 ml. süte yumurta sarılarını ekleyin. Çırparak karıştırın. Azar azar unu ekleyerek çırpmaya devam edin iyice karıştırın.
  5. Tenceredeki şekerli vanilyalı süt kaynamaya başlamarken ocaktan alın. Teceredeki sıcak sütü, diğer kaptaki soğuk yumurtalı unlu süte azar azar dökerek karıştırın ılıtın.
  6. Tenceredeki şekerli vanilyalı süt kaynamaya başlamarken ocaktan alın. Teceredeki sıcak sütü, diğer kaptaki soğuk yumurtalı unlu süte azar azar dökerek karıştırın ılıtın.
  7. Bu işlemi sıcak sütle karşılaşan yumurtalar bir anda haşlanıvermesin diye ılıtmak amacıyla yapıyoruz.
  8. Bu işlemi sıcak sütle karşılaşan yumurtalar bir anda haşlanıvermesin diye ılıtmak amacıyla yapıyoruz.
  9. Ilımış olan tüm karışımı tekrar tencereye alın. Tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına getirin. Hafif katı kıvam alana kadar karıştırın.
  10. Ilımış olan tüm karışımı tekrar tencereye alın. Tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına getirin. Hafif katı kıvam alana kadar karıştırın.
  11. Ocaktan alıp sıcakken içine tereyağı ekleyerek eritin. Hızlıca karıştırmaya devam edin yeniden kıvam alana kadar karıştırın.
  12. Ocaktan alıp sıcakken içine tereyağı ekleyerek eritin. Hızlıca karıştırmaya devam edin yeniden kıvam alana kadar karıştırın.
  13. Üzerini strech film ile kaplayıp oda ısısında biraz ılımasını bekleyin. Daha sonra bozdolabına kaldırıp dinlendirin.
  14. Üzerini strech film ile kaplayıp oda ısısında biraz ılımasını bekleyin. Daha sonra bozdolabına kaldırıp dinlendirin.
  15. PROFİTEROL HAMURU
  16. PROFİTEROL HAMURU
  17. Su, vanilya ve tereyağını tecereye alıp eritin.
  18. Su, vanilya ve tereyağını tecereye alıp eritin.
  19. Kaynamaya başlayınca unun tamamını bir anda tencereye döküverin. O andan itibaren 1 dk. boyunca karıtırarak hamur haline getirin.
  20. Kaynamaya başlayınca unun tamamını bir anda tencereye döküverin. O andan itibaren 1 dk. boyunca karıtırarak hamur haline getirin.
  21. Unu atıp karıştırmaya başladığınız anda hamurlaşıyor. 1 dk.'dan fazla beklemeden ocaktan alın.
  22. Unu atıp karıştırmaya başladığınız anda hamurlaşıyor. 1 dk.'dan fazla beklemeden ocaktan alın.
  23. Hamuru miksere alın. Ekmek hamuru aparatıyla karıştırın. Yumurtayı da ekleyin. Önce mayonez kıvamına gelecektir sonra biraz daha katı hale gelene kadar çırpın. Yapış yapış bir hamur olana kadar çırpın.
  24. Hamuru miksere alın. Ekmek hamuru aparatıyla karıştırın. Yumurtayı da ekleyin. Önce mayonez kıvamına gelecektir sonra biraz daha katı hale gelene kadar çırpın. Yapış yapış bir hamur olana kadar çırpın.
  25. Hamuru sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili kağıda küçük toplar halinde sıkın.
  26. Hamuru sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili kağıda küçük toplar halinde sıkın.
  27. (bir tepside maksimum 10 tane olsun)
  28. (bir tepside maksimum 10 tane olsun)
  29. Bir kaseye su koyun. Parmağınızı ıslatıp profiterollerin üzerine hafifçe dokunarak üst yüzeylerini düzleyin. Böylece piştiklerinde daha düzgün toplar elde edersiniz.
  30. Bir kaseye su koyun. Parmağınızı ıslatıp profiterollerin üzerine hafifçe dokunarak üst yüzeylerini düzleyin. Böylece piştiklerinde daha düzgün toplar elde edersiniz.
  31. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk kapağı açmadan pişirin. 20 dk'nın sonunda fırının kapağını açmadan derecesini 150'ye düşürün.
  32. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk kapağı açmadan pişirin. 20 dk'nın sonunda fırının kapağını açmadan derecesini 150'ye düşürün.
  33. 15 dk daha fırında tutarak profiterol hamurunun kurumasını sağlayın. Fırından çıktıktan sonra ılıyınca orta yerlerinden keserek içlerine krema doldurun.
  34. 15 dk daha fırında tutarak profiterol hamurunun kurumasını sağlayın. Fırından çıktıktan sonra ılıyınca orta yerlerinden keserek içlerine krema doldurun.
  35. ÇİKOLATA SOSU
  36. ÇİKOLATA SOSU
  37. Ayrı bir sos kabında kremayı eritin, sütü ekleyin, kaynama noktasına getirin. Küçük parçalar halindeki çikolatayı içine ekleyip eriterek karıştırın.
  38. Ayrı bir sos kabında kremayı eritin, sütü ekleyin, kaynama noktasına getirin. Küçük parçalar halindeki çikolatayı içine ekleyip eriterek karıştırın.
  39. (çikolata eklendiği sırada çikolata soğuk, süt ve krema sıcaktır. Çikolatanın kesilmemesi için parça parça ekleyerek ve yavaş karıştırarak eritin.)
  40. (çikolata eklendiği sırada çikolata soğuk, süt ve krema sıcaktır. Çikolatanın kesilmemesi için parça parça ekleyerek ve yavaş karıştırarak eritin.)
  41. Çikolatalı karışıma, pastacı kremasından kalanı istediğiniz ölçüde ekleyerek karıştırın. Profiterollerinizi sunarken üzerine sos olarak kullanabilirsiniz.
  42. Profiterolleri servis tabağına alıp üstlerine sos gezdirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Tatbikere - Profiterol Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

35 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    419 kcal
  • Toplam kalori:

    5,033 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Tatbikere

Tatbikere

Günden güne kendimi geliştirdiğim bir alan yemek tarifleri oluşturmak ... Blogumda yeni denediğim lezzetleri paylaşıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Erdem Karakoç


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0