Ramazana Özel Güllaç Tarifi

Ramazana Özel Güllaç Tarifi

Osmanlı Mutfağından günümüze gelen hafif bir tatlıdır Güllaç. 15. Yüzyılda mısır nişastası ile yapılan yufkaların kurutulması ile keşfedilmiştir. Günümüzde halen Ramazan ayının vazgeçilmez gülü Güllaç tatlısı Ramazan sofralarımızın baş tacı olarak yerini almaktadır.

Malzemeler:

  • 1,5 Litre süt
  • Gül suyu
  • 150 gram ceviz
  • Yarım kutu güllaç yaprağı (200g)
  • 1.5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

  1. Sütün içine şekeri ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatın ve el yakmayacak ısıya gelinceye kadar bekletin. Güllaca kaynar süt dökerseniz, güllaç hamur olur. Süt çok soğuksa da, yapraklar sütü emmez. O yüzden tam arasını bulmanız lazım. Bir sıra güllaç yaprağını döşeyip, üzerini bir kepçe süt dökerek ıslatın. Güllaç yapraklarının parlak kısımları üst tarafa gelsin. Orta sıraya irice kıydığınız cevizleri de döşeyip, kalan yaprakları da döşeyin. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyip, ikram edebilirsiniz. İsterseniz gül suyunu sütün içine katabilirsiniz, isterseniz de güllacı ikram ederken üzerine.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Ramazana Özel Güllaç Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877