Reyhan Şerbeti Tarifi

Reyhan Şerbeti Tarifi

Osmanlı'dan günümüze gelen kaybolmaya yüz tutmuş ama yaşatılması gereken geleneksel şerbet tarifi

Malzemeler:

  • 12 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 litre su
  • Bir limonun suyu
  • Bir limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 demet bordo reyhan

Hazırlanışı:

  1. Reyhanları bol su ile iyice yıkayıp süzün ve bıçakla kıyın.
  2. Kıyılmış reyhanları kapaklı bir sürahiye veya cam kavanoza koyun.
  3. Üzerine toz şeker, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve limon tuzunu ekleyin.
  4. Kaynar suyu döküp karıştırın.
  5. Sürahinin kapağını kapatıp soğumasını bekleyin.
  6. Bu aşamada şerbet güzel bir kırmızı renk alacaktır.
  7. Şerbet soğuyunca tel süzgece tülbenti katlayarak koyun ve şerbeti süzün.
  8. Buzdolabına koyup soğuyunca servis yapın.
  9. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Kekik - Reyhan Şerbeti Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    104 kcal
  • Toplam kalori:

    834 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Pembe Kekik

Pembe Kekik

Denenmiş resimli yemek tarifleri ve yaşamdan kesitler.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • pembe kekik


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0