Roka Pestolu Palamut Tarifi

Roka Pestolu Palamut Tarifi

Palamutu hiç böyle denediniz mi?

Malzemeler:

  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet iri boy domates
  • 2 adet kırmızı kuru soğan
  • 2 adet iri palamut
  • 5-6 dal taze kekik
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 bağ roka
  • 3 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Dilerseniz limon

Hazırlanışı:

  1. Roka pesto sos hazırlamak için bir demet rokanın yapraklarını ayıklayarak bol suda iyice yıkayalım. Sarımsakların kabuklarını soyarak mutfak robotumuza roka yapraklarını sarımsakları, ceviz, zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyerek iyice çekelim.
  2. Roka pesto sos hazırlamak için bir demet rokanın yapraklarını ayıklayarak bol suda iyice yıkayalım. Sarımsakların kabuklarını soyarak mutfak robotumuza roka yapraklarını sarımsakları, ceviz, zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyerek iyice çekelim.
  3. Domateslerin kabuklarını soyarak bir parmak enliliğinde yuvarlak olarak dilimleyelim. Kırmızı soğanın kabuklarını soyarak yuvarlak halkalar şeklinde doğrayalım.
  4. Domateslerin kabuklarını soyarak bir parmak enliliğinde yuvarlak olarak dilimleyelim. Kırmızı soğanın kabuklarını soyarak yuvarlak halkalar şeklinde doğrayalım.
  5. Ardından Fırın tepsimizi hafifçe yağlayarak halkalar şeklinde doğradığımız soğanları ve domatesleri döşeyelim. Üzerine kekik yaprakları, toz şeker, karabiber ve tuz serpiştirerek üzerlerine zeytinyağı gezdirip sıcak fırında üzerlerini kızartalım.
  6. Ardından Fırın tepsimizi hafifçe yağlayarak halkalar şeklinde doğradığımız soğanları ve domatesleri döşeyelim. Üzerine kekik yaprakları, toz şeker, karabiber ve tuz serpiştirerek üzerlerine zeytinyağı gezdirip sıcak fırında üzerlerini kızartalım.
  7. Dilimler halinde kesilmiş palamutları yıkayıp kurulayarak tuzlayalım. Bir kabın içine un ve mısır ununu karıştırarak palamutları arkalı önlü un karışımına bulayalım.
  8. Dilimler halinde kesilmiş palamutları yıkayıp kurulayarak tuzlayalım. Bir kabın içine un ve mısır ununu karıştırarak palamutları arkalı önlü un karışımına bulayalım.
  9. Balık tavamıza sıvıyağı alarak iyice kızdırıp unlanmış balıkları arkalı önlü kızartalım. Düz bir servis tabağına sırasıyla balık kızartılmış domates soğan harcından olmak üzeri yerleştirelim.
  10. Balık tavamıza sıvıyağı alarak iyice kızdırıp unlanmış balıkları arkalı önlü kızartalım. Düz bir servis tabağına sırasıyla balık kızartılmış domates soğan harcından olmak üzeri yerleştirelim.
  11. Üzerine önceden hazırladığımız pesto sostan dökerek sıcak sıcak servise sunalım.
  12. Afiyet Olsun!

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Superanne - Roka Pestolu Palamut Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    730 kcal
  • Toplam kalori:

    4,378 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Superanne

Superanne

Yemek tarifleri ve bebek bakımı üzerine yazıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0