Sacher Torte Tarifi

Sacher Torte Tarifi

Kayısı birçok yemeğe lezzet katmaktadır. Sacher torte kahve ve çayın yanında ikram edeceğiniz bu tarz bir tarif. Sacher torte Viyana mutfağının sembolüdür. Kökeni 1832 yılına kadar iner. Prens Klemenz Wenzel von Metternich büyük bir parti organize eder ve şefinden bu parti için yeni bir tatlı icat etmesini ister. Ancak şef hastalanır ve bu iş çırağı Franz Sacher’e kalır. Franz Sacher kayısı ve bol çikolata ile yeni bir lezzet ortaya çıkarır ve bu lezzetle büyük beğeni alır.

Malzemeler:

  • 3 çorba kaşığı su
  • Rom aromalı vanilya
  • 200 gr kayısı reçeli
  • Montaj için;
  • 130 gr un
  • 100 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 135 gr çikolata küçük parçalara bölünmüş bitter
  • 120 gr pudra şekeri
  • 135 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • Kek için;
  • 6 adet yumurta beyazı ve sarısı ayrılmış
  • Üzeri için glaze;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı su
  • 120 gr bitter çikolata
  • Yanında servis etmek için hazırlanmış krem şanti veya kaymak.

Hazırlanışı:

  1. 22 cm’lik kelepçeli kalıbı yağlayın, içerisine 1 çorba kaşığı un koyup daireler halinde kalıbı
  2. çevirerek unun kalıbın her tarafına yayılmasını sağlayın ve fazla gelen unu kalıptan başka bir kaba
  3. aktarın. Kek için çikolatayı benmari usulü eritin ve ılıması için kenara alın.
  4. Yağı ve pudra şekerini önce yüksek devirde sonra düşük devirde karıştırın.
  5. Yumurta sarılarını tek tek bu karışıma yedirin. Vanilyayı ekleyin.
  6. Ilıyan çikolatayı ekleyip düşük devirde çok az karıştırın ve kenara alın.
  7. Yumurta akını 1 çorba kaşığı toz şeker ile birlikte iyice çırpın.
  8. Kalan şekeri ekleyip karıştırın ve bu karışım hazır olduğunda spatula ile çikolatalı karışıma
  9. karışımı söndürmeden ekleyin. 175 derecede fırını ısıtın.
  10. Karışımı kalıba dökün, orta kısmını spatula ile biraz çukurlaştırın.
  11. Fırında yaklaşık 40 dk pişirdikten sonra kürdan testi yapın.
  12. Pişmiş ise fırından çıkarın, biraz ılıdıktan sonra her tarafı kısa sürede soğusun diye kalıptan
  13. çıkarıp tel bir ızgara üzerine keki yerleştirin. Kek soğurken siz kayısı reçeli, su ve şekeri
  14. kaynatın. Şeker erisin ve 1 dk kaynadıktan sonra kenara alın ve birkaç damla rom vanilyası ekleyin.
  15. Blender ile pürüzsüz hale getirin ve ılımasını bekleyin.
  16. Kek soğuyunca tırtıklı bir bıçak ile tam ortadan ikiye kesin.
  17. Kayısı reçelini kekin ara katına sürün, diğer keki üzerine kapatın.
  18. Kalan reçeli kekin üzerine ve yanlarına ince bir tabaka halinde yayın.
  19. Üzeri için gereken şeker ve suyu kaynatın, şeker eridikten sonra bu karışım yaklaşık
  20. 5 dk daha kaynasın ve kenara alın.
  21. İçerisine küçük küçük parçalar halinde kırdığınız çikolatayı ekleyip devamlı karıştırarak erimesini
  22. sağlayın. Bu karışımı tel ızgara üzerindeki kekin üzerine tam merkezden dökmeye başlayın,
  23. kendiliğinden aşağıya doğru inmeye başlayacak, üst kısmını kesinlikle ellemeyin.
  24. Olur da kenarda açıklık kalırsa hemen bir spatula ile açığı kapatın.
  25. İyice soğuyup üzeri sertleşene kadar ellemeyin yoksa çikolatada kırılmalar olur.
  26. Yanında çırpılmış krem şanti veya kaymağı kullanarak servis edebilirsiniz.
  27. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ev Atolyesi - Sacher Torte Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    527 kcal
  • Toplam kalori:

    5,269 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877