Salatalık Turşu Tarifi

Salatalık Turşu Tarifi

Salatalık Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı keskin sirke
  • 3 çorba kaşığı rezene tohumu
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 kg küçük turşuluk salatalık
  • 1 demet taze rezene
  • 8-10 diş sarımsak
  • Yaklaşık 1.5 lt hafif salamura

Hazırlanışı:

  1. Salatalıkları iyice yıkadıktan sonra kalın bir iğneyle bir iki yerinden delelim. Taze rezeneyi,
  2. sarımsakları ve hıyarları üçe bölelim. Turşu kavanozunun dibine önce rezenenin üçte birini
  3. yerleştirelim. Sonra salatalıkların bir bölümünü dolduralım ve rezene tohumlarını serpelim.
  4. Bu istifleme işlemini üç kez tekrarlayalım. En üste kalan taze rezeneyi yerleştirelim.
  5. Hafif tuzlu salamurayı hazırlayalım. İçine şekeri, sirkeyi katalım. Salatalıkların üzeri tamamen
  6. kapanacak şekilde kavanozu dolduralım. Temiz bir tahta parçasıyla ya da herhangi bir ağırlıkla
  7. turşuyu bastıralım. Kavanozun kapağını sıkıca kapatalım. Kavanozu iki gün güneşte bırakalım
  8. sonra serince bir yere alalım ve en az 4 gün daha bekletelim. Bir süre sonra turşunun üzerinde
  9. birikecek kaymağı rezenelerle birlikte alıp atalım.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Salatalık Turşu Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    109 kcal
  • Toplam kalori:

    435 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877