Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu Tarifi

Salatalık Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 kg turşuluk salatalık
  • 100 gr tuz
  • Sarımsak , dereotu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Su, bayır turpu
  • Tane karabiber , böğürtlen yaprağı

Hazırlanışı:

  1. Salatalıkların saplarını ve diplerini azıcık kesip temizledikten sonra 5-10 saat soğuk suda
  2. bekletelim. Kavanozları iyice yıkayıp sıcak suda 20 dk bekletelim. Kavanoza 1 parça
  3. bayır turpu, birkaç sap dereotu, birkaç diş sarımsak, birkaç tane karabiber ve birkaç
  4. böğürtlen yaprağı koyalım. Bunların üzerine salatalıkları koyalım. Üzerine kaynar suyu dökelim.
  5. Suyun ılıması için 10-15 dk bekleyelim. Bu suyu bir tencereye döküp şeker ve su ekleyip
  6. tekrar kaynatalım. Kaynayınca sirkeyi katıp 2-3 dk daha kaynatalım. Kavanozdaki salatalıkların
  7. üzerine dökelim. Bir taraftan büyük bir tencerede kaynar suda kavanozların kapaklarını 15 dk
  8. kaynatalım. Kapaklarını sıkıca kapatıp sızmadığından emin olalım. Kavanozları baş aşağı
  9. düz bir zemine koyup üstlerini sıcak bir battaniyeyle örtüp 4-6 saat bekletelim.
  10. Bu süre sonunda kavanozlar hala ılık olacaktır. Battaniyeyi açıp kavanozları soğumaya bırakalım.
  11. Oda sıcaklığına geldiğinde kavanozları serin bir yere yerleştirelim.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Salatalık Turşusu Tarifi

Hazırlama süresi:

35 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

125 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    54 kcal
  • Toplam kalori:

    429 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877