Sarımsaklı Hindi Biftek Tarifi

Sarımsaklı Hindi Biftek Tarifi

Sarımsaklı Hindi Biftek Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 Pk hazır Hindi Bifteklik et
  • Kızartmalık sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Hindi etlerimizi tezgaha alalım. Açarak baharatlarımızı sepeleyelim.
  2. Sarımsak tanelerini ikiye bölerek etin kıvrımlarına yerleştirelim.
  3. Derin bir kaba alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim. 5-10 dk bu şekilde beklesin.
  4. Kızartma tavamıza sıvı yağ alıp yağı iyi kızdıralım. Kızgın yağa etimizi bırakalım.
  5. Etimizin bir tarafı kızarsın, kızarmadan diğer tarafını çevirmeyelim ki bir defada pişmesi kolay olsun.
  6. İki tarafı da kızarınca havlu kağıt üzerine alalım. Sarımsakları tavaya dökülmüştür dilerseniz alabilirsiniz.
  7. Servis tabağımıza ister pilav, istersek patates püresi, patates kızartması ile servis yapalım. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Nursevince Lezzetler - Sarımsaklı Hindi Biftek Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    644 kcal
  • Toplam kalori:

    2,575 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877