Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi

Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi

Kış aylarında vazgeçilmez lezzet şehriye çorbası

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 adet köy biberi
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • Tuz , karabiber
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 limon suyu
  • Sunum için nane

Hazırlanışı:

  1. Salça ve yağ, doğradığımız biberler biraz kavrulup üzerine kaynar su dökülür.
  2. Tuz, karabiber eklenir, 1-2 dakika daha kaynatılıp içine ince rendelenmiş havuç, ince rendelenmiş patates, kıyılmış dereotu eklenip son olarak tel şehriye de eklendikten sonra orta ateşte pişmeye bırakılır.
  3. Tel şehriye piştiğinde içine limon suyu sıkılarak nane ile süslenip servis edilir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ebrununmutfagi - Sebzeli Şehriye Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

5 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    259 kcal
  • Toplam kalori:

    1,036 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877