Şeftalili Dondurma Tarifi

Şeftalili Dondurma Tarifi

Şeftalili Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 limonun suyu
  • 2 kilo yumuşak şeftali

Hazırlanışı:

  1. Şeftalileri yıkayın. Kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarın.
  2. Büyük bir tel süzgeç ve altına da derin bir kap yerleştirin.
  3. Şeftalileri bu süzgeçten ezerek püre halinde geçirin.
  4. Bir tencerede süt ve şekeri bir taşım kaynatın.
  5. Kaynadıktan sonra püre olmuş şeftalilerin üzerine dökün.
  6. Sonra da limon suyunu katın.
  7. Hepsini güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.
  8. Malzemeler soğuyunca derin bir kaba dökün ve buzluğa koyun.
  9. 10 dakika sona çıkarıp tahta kaşıkla karıştırın.
  10. Bu işlemi 7-8 kere tekrarlayın (10 dakikada bir tahta kaşıkla karıştırın).
  11. Sonra buzlukta donması için 4 – 5 saat dinlendirin ve servis yapın.
  12. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Şeftalili Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    446 kcal
  • Toplam kalori:

    3,565 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877