Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi

Şekerpare klasik tatlılarımızın başında gelir. Eski tarif defterlerime bakarken Şekerpare tarifini gördüm. Çok eski bir tariftir. Ama küçük değişiklikler yaparak hazırladım size. Şimdi Antalya da yaşadığımız için portakalın mis gibi kokusunu katmak istedim şekerpareme . Tadı muhteşem, hele bir de portakal kabuğu kurutmuştum. Toz haline getirip bir kaşıkta ondan koydum. Buram buram portakal aromalı bir şekerpare oldu.

Malzemeler:

  • 1 Yemek kaşığı kurutulup çekilmiş portakal kabuğu
  • 1 Yemek kaşığı vanilyalı şeker
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Su bardağı zeytinyağı
  • 1 Su bardağı şeker
  • 2 Yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
  • Küçük bir kase fındık içi
  • Şerbeti İçin;
  • 3.5 Su bardağı su
  • 3 Su bardağı şeker
  • ½ Limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Şerbet Nasıl Hazırlanır
  2. 3.5 Su bardağı su, 3 su bardağı şeker bir tencereye koyulur ve kaynamaya bırakılır.
  3. Kaynamaya başladığı zaman altı kısılır. Yarım saate yakın kaynadı benim şerbetim.
  4. İndirmeden beş dakika önce yarım limon suyu ilave edilir.
  5. Soğumaya bırakılır.
  6. Geçelim hamurumuzu hazırlamaya.
  7. Hamur yoğuracağımız kabın içine önce 2 yumurta(bir yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
  8. Ve bir bardak toz şeker krema kıvamına gelene kadar mikser ile iyice çırpılır.
  9. Bir bardak zeytinyağı ilave edilir.
  10. Un, vanilyalı şeker, kabartma tozunu ve çektiğimiz portakal kabuğundan bir yemek kaşığı eklemeye
  11. Siz isterseniz portakal veya limon kabuğunu rendeleyebilirsiniz.
  12. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur hazırlanır.
  13. Tepsi yağlanır, küçük parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilerek tepsiye dizilir.
  14. Üzerine bir yumurtanın sarısı sürülür.
  15. Ortasına bir adet fındık batırılır.
  16. 170 derece ısıtılmış fırında, kontrollü olarak 25-30 dakika arası pişirilir.
  17. Ama her zaman söylediğim gibi gözünüz üzerinde olsun.
  18. Fırınlarımız bazen üstü, bazen de altı çabuk pişirebiliyor.
  19. Üzerine ılık şerbet dökülür.
  20. Şerbet dökmeden tadına bir bakarsanız, kurabiye olarak ta nefis olduğunu göreceksiniz.
  21. Servis yapmadan önve şerbetini içine çekmesi için biraz dinlendirilmesi güzel olur.
  22. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Şekerpare Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    603 kcal
  • Toplam kalori:

    4,827 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Kendi Mutfağında Şef


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    12
  • Twitter
    2
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0